De ASKA vindt het belangrijk om iedere dag verschillende activiteiten aan de kinderen aan te bieden in het kader van ontwikkeling, stimulering en vermaak. Deze activiteiten omvatten onder meer knutselen, zingen, dansen en voorlezen. Daarbij wordt er op de meeste locaties thematisch gewerkt; hetgeen betekent dat de activiteiten in een bepaalde periode in het teken van een bepaald thema staan. Naast deze binnen-activiteiten gaan de kinderen, als het weer het enigszins toelaat, naar buiten om in de tuin te spelen of om met de leiding te wandelen.

Hierna vindt U een aantal concrete voorbeelden van hoe bepaalde activiteiten binnen de ASKA vormgegeven wordt.

Ruim 5 jaar Puk bij de ASKA! 

Alle jonge kinderen bij de ASKA groeien op met Puk. Dat is voor de kinderen een heel vertrouwde figuur. We werken al weer ruim 5 jaar met Puk. Een jubileum!

En bij een jubileum horen cadeaus, daarom krijgen alle locaties een Puk-pak voor de kinderen. Nu kunnen ze zichzelf verkleden als Puk. Dikke pret natuurlijk! Daarbij krijgen ze een nieuw Puk-liedjesboek vol met liedjes passend bij de thema’s. 
We hopen dat Puk nog heel lang als vriendje bij ons in de groepen mag wonen! 
Klik hier voor de folder uk-en-puk.pdf

Bezoek aan een verzorgingstehuis

Op kinderdagverblijf De Peppel brengen de oudste kinderen wekelijks een bezoekje aan de bewoners van een verzorgingstehuis. De bewoners gaan dan bijvoorbeeld liedjes met de kinderen zingen, aan de kinderen voorlezen of samen met de kinderen knutselen.

Feestdagen

Voorafgaand aan feestdagen zoals onder meer Kerst, Sinterklaas en Pasen wordt de groepsruimte sfeervol ingericht en staan alle activiteiten in het teken van de desbetreffende feestdag(en).

Sint Maarten en Sinterklaas

Kinderen van plusminus twee jaar beginnen ongeveer twee weken voor 11 november aan hun lampion. Alle kinderen leren de Sint Maarten liedjes. Op de dag van de viering gaan ze de groepen bij langs om te zingen en in een aantal gevallen bezoeken ze een paar huizen in de straat. De periode rond Sinterklaas wordt doorgaans door de kinderen als spannend en gezellig ervaren. Tijdens deze periode leren de kinderen de traditionele Sinterklaasliedjes, maken knutselwerkjes die verband houden met Sint en Piet en worden er Sinterklaasverhaaltjes voorgelezen. Op vijf december vieren alle kinderen op het dagverblijf de verjaardag van Sinterklaas.

Opa en oma ochtend

Ieder jaar wordt er op de locaties een opa en oma dag georganiseerd. Alle opa's en oma's mogen dan een paar uurtjes kijken en spelen met hun kleinkind(eren) op het kinderdagverblijf. Hierdoor kunnen ze bekend raken met de locatie en de kinderopvang in het algemeen en leren ze de leidsters en kinderen kennen waar hun kleinkind(eren) over pra(a)t(en). Opa en oma hebben de mogelijkheid om van een kopje thee of koffie te genieten terwijl de kinderen fruit eten.

Voorleesontbijt

Jaarlijks wordt er in samenwerking met de bibliotheek het voorleesontbijt gehouden. Dit ontbijt is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te promoten. Op sommige locaties mogen de kinderen in hun pyjama komen en kunnen ze broodjes eten terwijl er voorgelezen wordt. Soms wordt er voorgelezen tijdens het fruit-eten in plaats dat er ontbeten wordt. Om aan het voorlezen een bijzonder tintje te geven worden er (prominente) gasten uitgenodigd die de boeken aan de kinderen voorlezen; bijvoorbeeld de burgemeester, wethouder of opa en/of oma. Iedere locatie heeft de vrijheid om daar haar eigen invulling aan geven.

Zomerfeest

Ieder jaar vlak voor de zomervakantie vieren alle locaties het begin van de zomer. Voor de kinderen zijn er dan verschillende activiteiten waar ze aan mee kunnen doen; de ouders zijn in de gelegenheid om andere ouders en leiding te ontmoeten.

 

background stripe1

Laatste Nieuwsberichten

Foto's en filmpjes

Facebook Plateau Kinderopvang

 

Contactgegevens

Plateau Kinderopvang
Laak 1
9406 HX Assen

Tel: 0592-301 993
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.aska.nl
  

©  Plateau Kinderopvang   |   Webdesign: Het Aktie Atelier en Kruger Muziek en Media